Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová verze MiR Fleet Enterprise pro správu flotil

Pátek, 18 Říjen 2024 12:49

Tags: Autonomní roboty | Fleet Enterprise | MiR | Robotické flotily | Správa

MiR Fleet Enterprise-2442Mo­bi­le In­dustrial Ro­bots (MiR), prů­kop­ník spo­leč­nos­ti v ob­las­ti au­to­nomních mo­bil­ních ro­bo­tů (AMR) uvádí MiR Fleet En­ter­pri­se, šká­lo­va­tel­nou, fle­xi­bil­ní a bez­peč­nou soft­wa­ro­vou plat­for­mu pro sprá­vu ro­bo­tic­kých flo­til. Nový soft­ware je na­vr­žen tak, aby op­ti­ma­li­zo­val cel­ko­vé pra­cov­ní po­stu­py při ma­ni­pu­la­ci s ma­te­ri­á­lem a zvý­šil pro­duk­ti­vi­tu. MiR Fleet En­ter­pri­se upevňuje po­zi­ci MiR jako „jed­no­ho kon­takt­ní­ho místa“ pro in­ter­ní lo­gis­ti­ku a ma­ni­pu­la­ci s ma­te­ri­á­lem.

Nej­no­věj­ší verze zlep­šu­je schop­nost uce­le­né­ho ře­še­ní pro vy­spě­lý hard­ware AMR ro­bo­tů. So­fis­ti­ko­va­né funk­ce, jako je ří­ze­ní pro­vo­zu a efek­tiv­něj­ší pro­ce­sy na­sa­ze­ní, řeší kom­plex­ní po­tře­by zá­kaz­ní­ků na pod­ni­ko­vé úrov­ni, včet­ně kom­plex­ních end-to-end ře­še­ní. Podle vý­zkum­né spo­leč­nos­ti In­ter­act Ana­ly­sis rych­le roste po­ptáv­ka po šká­lo­va­tel­ných soft­wa­ro­vých ře­še­ních a oče­ká­vá se, že ve­li­kost trhu s au­to­nomní­mi mo­bil­ní­mi ro­bo­ty do­sáh­ne do roku 2027 ce­lo­svě­to­vě více než 2,7 mi­li­o­nu jed­no­tek. MiR Fleet En­ter­pri­se splňuje tento po­ža­da­vek po­mo­cí ino­va­tiv­ní plat­for­my pro sprá­vu, která se snad­no in­te­gru­je do stá­va­jí­cích IT in­frastruk­tur.

„Soft­ware je pro AMR pro­duk­ty roz­dí­lo­vým prv­kem, takže jsme od zá­kla­dů pře­sta­vě­li naši plat­for­mu pro sprá­vu ro­bo­tic­kých flo­til, abychom na­sta­vi­li nové mě­řít­ko pro toto od­vět­ví. MiR Fleet En­ter­pri­se však není jen pouhý up­gra­de. V rámci stra­te­gie šká­lo­vá­ní jsme u na­šich roz­hra­ní pře­šli na efek­tiv­něj­ší in­for­mač­ní model, který umožňuje cit­li­věj­ší a efek­tiv­něj­ší vý­mě­nu dat mezi sys­témy pro zvý­še­ní vý­ko­nu sys­té­mu. Zá­ro­veň po­sky­tu­je so­lid­ní, ky­ber­ne­tic­ky za­bez­pe­če­ný zá­klad pro další ob­do­bí, na­bí­zí mo­du­la­ri­tu a per­spek­tiv­ní funk­ce, které se budou ne­u­stá­le vy­ví­jet spolu s po­tře­ba­mi zá­kaz­ní­ků a tech­no­lo­gic­kým po­kro­kem.“

Jean-Pierre Hathout, pre­zi­dent MiR

Zaměření na kybernetickou bezpečnost

S ros­tou­cím pro­po­je­ním sys­té­mů AMR a IT pro­stře­dí je za­jiš­tě­ní ro­bust­ních bez­peč­nost­ních opat­ře­ní dů­le­ži­těj­ší než kdy jindy. Nová verze MiR Fleet En­ter­pri­se od­rá­ží za­mě­ře­ní na ky­ber­ne­tic­kou bez­peč­nost a za­hr­nu­je nej­mo­der­něj­ší bez­peč­nost­ní funk­ce pro ochra­nu před ky­ber­ne­tic­ký­mi hroz­ba­mi a za­jiš­tě­ní sou­la­du s prů­mys­lo­vý­mi stan­dar­dy. Ori­en­ta­ce na ky­ber­ne­tic­kou bez­peč­nost po­si­lu­je roli MiR jako lídra v po­sky­to­vá­ní bez­peč­ných, šká­lo­va­tel­ných a spo­leh­li­vých ře­še­ní.
Za­čle­ně­ním mo­der­ních bez­peč­nost­ních opat­ře­ní a op­ti­ma­li­za­cí vý­mě­ny dat řeší MiR Fleet En­ter­pri­se kri­tic­kou po­tře­bu ro­bust­ní ky­ber­ne­tic­ké bez­peč­nos­ti v ros­tou­cích flo­ti­lách AMR. In­te­gro­va­ný pří­stup za­jiš­ťu­je, že zá­kaz­ní­ci MiR zís­ka­jí spo­leh­li­vá ře­še­ní, která se vy­ví­je­jí s je­jich po­tře­ba­mi a ve­li­kos­tí a zá­ro­veň chrá­ní je­jich pro­voz.

Posun v softwaru pro AMR

MiR Fleet En­ter­pri­se zna­me­ná posun od tra­dič­ních pro­pri­e­tár­ních sys­té­mů sprá­vy flo­til. Soft­ware byl vy­tvo­řen pro pro­voz na ser­ve­rech Win­dows a pod­po­ru­je různé vir­tu­a­li­zač­ní stra­te­gie a je kom­pa­ti­bil­ní s mo­der­ní­mi IT in­frastruk­tu­ra­mi a clou­do­vý­mi pro­stře­dí­mi, což usnadňuje jeho na­sa­ze­ní a in­te­gra­ci. Mezi klí­čo­vé vlast­nos­ti patří:

  • Vy­lep­še­ná ky­ber­ne­tic­ká bez­peč­nost: Soft­ware ob­sa­hu­je po­kro­či­lé pří­stu­py ky­ber­ne­tic­ké bez­peč­nos­ti, jako je jed­not­né při­hlá­še­ní, au­di­to­vá­ní logů a vy­lep­še­ný sys­tém uži­va­tel­ských opráv­ně­ní, který je v sou­la­du se stan­dar­dy IEC 62443 část 4-2 (SL-C 3), a který po­sky­tu­je sil­nou ochra­nu proti vy­ví­je­jí­cím se ky­ber­ne­tic­kým hroz­bám. Jeho pro­ak­tiv­ní pří­stup ke ky­ber­ne­tic­ké bez­peč­nos­ti za­jiš­ťu­je, že zá­kaz­ní­ci mohou v klidu in­te­gro­vat a šká­lo­vat své sys­témy AMR, aniž by došlo k ohro­že­ní je­jich IT bez­peč­nos­ti.
  • Fle­xi­bil­ní kon­fi­gu­ra­ce: Zá­kaz­ní­ci zís­ká­va­jí úpl­nou kon­t­ro­lu nad kon­fi­gu­ra­cí soft­wa­ru, což umožňuje snad­nou cus­to­mi­za­ci a ak­tu­a­li­za­ce v sou­la­du s je­jich stra­te­gi­e­mi sprá­vy IT. Tato fle­xi­bi­li­ta pod­po­ru­je rych­lé při­způ­so­be­ní i těm nej­ná­roč­něj­ším pro­voz­ním po­tře­bám.
  • Efek­tiv­ní šká­lo­va­tel­nost: MiR Fleet En­ter­pri­se na­vr­že­ný tak, aby vy­ho­vo­val ros­tou­cím flo­ti­lám a kom­plex­ním in­te­gra­cím, ze­fek­tivňuje ko­mu­ni­ka­ci mezi soft­warem pro sprá­vu a jed­not­li­vý­mi AMR. Op­ti­ma­li­za­ce vý­mě­ny dat sni­žu­je za­tí­že­ní sítě a zvy­šu­je pro­voz­ní efek­ti­vi­tu, a to i při flo­ti­lách čí­ta­jí­cích více než 100 ro­bo­tic­kých jed­no­tek.

 


Mohlo by vás zajímat: