Google překladač: English Deutsch

Kniha: Navrhování a výroba s pomocí CA.. technologií

Obálka
Tato kniha je určena všem uživatelům CAD/CAM, ale zejména těm, kteří svůj život spojili s prací v SW CATIA (Computer-Aided Three-Dimensional Interactive Application). Těm, kteří s modelováním začínají a zároveň se chtějí dozvědět něco více o správných postupech tvorby modelů, ale i těm, kteří jsou již v modelovaní doma a chtějí se zdokonalit v obrábění. Autoři mysleli i na ty, které zajímá ovlivnění kvality zpracování povrchu nastavením CAM parametrů. Text je tématicky rozdělen, jak z názvu vyplývá na CAD a CAM, i když velmi dobře víme, že oba jsou velmi úzce propojeny a dnes již těžko rozlišovat co je ještě konstrukce a kde už začíná technologie. Jednoduše CADový konstruktér již při tvorbě modelu musí znát základy korektnosti vytvořené geometrie vhodné pro CAM a také technolog se musí vyznat v topologii vytvořeného modelu, aby mohl optimálně vygenerovat data pro dráhu nástroje CNC frézky. Tedy, tak jak se vedou diskuse, zda design patří do rukou umělcům nebo technikům, tak se začínají vést diskuse, kdo je konstruktér a kdo technolog. V této skupině lidí se začíná vyskytovat pojem CA.. gramotnost. A CA.. gramotnost by se měla vyžadovat resp. už se vyžaduje od každého absolventa strojní fakulty.
Kniha je brožovaná, plnobarevná, má 398 stran a 641 obrázků.

Autoři: Ing. Michal FABIAN, Ph.D. a prof. Ing. Emil SPIŠÁK, CSc.

Ukázka z knihy: Ukazky knihy.pdf (PDF 6,86 MB)

Obsah

  1. Důležitost CA.. gramotnosti v současné praxi
  2. Základní přístupy návrhu součástí v prostředí Part Design – objemové modelování
  3. Základní přístupy návrhu tvarů v prostředí Generative Shape Design – povrchové modelování
  4. CA.. technologie a obrábění pomocí CNC techniky
  5. Výroba formy pro výlisek z plastu
  6. Analýza možností ovlivnění kvality povrchu vybraných typů ploch parametry CAM systémů
  7. CA.. gramotnost – požadavek na absolventy strojních fakult ucházejících se o práci v automobilovém průmyslu
  8. Závěr
  9. Použité symboly a označení